Wikimaps

Article in english
nummelin_raitaOlemme edistäneet ehdotusta Wikimedian tuoteperheeseen sisällytettävästä karttaympäristöstä, jossa voitaisiin selata historiallisia karttoja.

Kuvittele, että olisi mahdollista kelata kartalla aikaa taaksepäin. Oli mahdollista löytää tietyn ajankohdan karttoja, mutta nähdä myös sen aikaiset paikannimet, reitit ja rakennukset haluamallaan kielellä. Karttoja voisi yhdistää minkä tahansa muun netissä olevan paikkatiedon kanssa.

Helsinkitest

Karttojen tekemiseen voisi osallistua: Vanhoja karttoja voisi sijoittaa oikeisiin koordinaatteihin, piirtää ja tallettaa niiden tietoja. Tieto olisi linkitetty Wikipedian artikkeleihin ajan, paikan ja aiheen mukaan.

Ja että nämä kartat kuvittaisivat Wikipedian artikkeleita juuri oikeilla nimillä, kielellä ja tiedolla varustettuna. Ja tämän tiedon saisi tuotua mihin tahansa muuhun ympäristöön.

Olemme kokoamassa voimia tämän toteuttamiseksi. Tarvittavat tekniset ratkaisut ovat suurimmaksi osaksi olemassa Wikimedian tuotteperheessä. Haluamme tutkia yhdessä OpenStreetMapin Historic-ryhmän kanssa sopivinta tapaa historiallisen paikkatiedon tallettamiseksi. Olemme perustaneet keskusteluryhmiä. Oletko wikipedisti, historioitsija, muotoilija, kartoittaja, keräilijä tai GLAM*-organisaatio, jolla on karttoja huolehdittavanaan. Voisit tulla mukaan!

Wikiprojekti Historialliset kartat (Suomeksi)
Wikimaps Wikimedia Commonsissa (Englanniksi)
Wikimaps + Historical maps Facebookissa (Suomeksi ja englanniksi)

slice-ilmakuvaKartat ja alkuperäisilmakuvat Helsinki Region Infoshare http://www.hri.fi/lisenssit/hri-nimea/
* ) GLAM = Galleries, Libraries, Archives & Museums

One thought on “Wikimaps

  1. Päivitysilmoitus: Wikimaps | Wikimedia Suomi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *