Jimmy Wales kävi Suomessa

Jimmy Wales - thinking

Jimmy Wales by William Brawley

Wikipedian perustaja Jimmy Wales oli viime viikolla Suomessa puhumassa sosiaalisesta mediasta Nordic Business Forumissa Jyväskylässä. En ollut itse seminaarissa, mutta seurasin Jimmy Walesin lehdistötilaisuutta netissä ja varsinaista esitystä Twitterissä, jossa ilahduttavan moni oli liveraportoimassa. Lehdistötilaisuuden raportoin tuoreeltaan omassa blogissani ja nyt ajattelin kertoa siitä, mitä esitys käsitteli.

Jimmy aloitti varoittamalla sosiaalisen median asiantuntijoista, joiden mielestä kaikkien pitää olla somessa.  Mutta kuka nyt haluaa seurata esimerkiksi hammaslääkäriään Twitterissä?

Niitä, jotka haaveilevat uuden nettiyhteisön perustamisesta hän neuvoi seuraavasti: palvelun pitää olla hyödyllinen ensimmäisestä päivästä lähtien ja siihen pitää liittyä tarina, johon ihmiset voivat samaistua ja jonka he haluavat myös jakaa.

Wikipedian tulevaisuudesta hän kertoi mm. seuraavaa:

  • visuaalista muokkainta kehitetään sprinteissä joka viikko, sitä halutaan kehittää, sillä sen avulla toivotaan lisää ei-niin-teknisiä muokkaajia
  • uusiin kieliversioihin panostetaan, etenkin kehittyvissä maissa on vielä paljon tehtävää
  • niidenkin, jotka käyttävät nettiä vain kännykällä täytyy pystyä muokkaamaan Wikipediaa, eli mobiilikäyttöliittymää ollaan parantamassa
  • Wikipedian ulkoasua ei sen sijaan olla radikaalisti muuttamassa – miksi korjata jotain, joka ei ole rikki?

Arvaatko muuten, mitä Jimmy Walesin takahuonevaatimukset olivat? Hän tahtoi salmiakkia, lakua, glögiä ja karjalanpiirakkaa. Ja ennen Jyväskylään tuloaan hän oli lukenut Wikipediasta Jyväskylä-artikkelin ja käynyt tutustumassa Alvar Aallon suunnittelemiin rakennuksiin. Perjantaina hän aikoi tavata Rovion ihmisiä, sillä hän tunnustautui Angry Birds -faniksi :).

Jos haluat lukea lisää Jimmyn Suomen vierailusta kurkkaa Pinterest-tauluumme, johon keräämme myös mm. Wikipedia-aiheisia uutisia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *