Omatoimikierros: Taka-Töölö vanhoissa valokuvissa

Lähde kävelyretkelle etsimään historiallisten valokuvien Taka-Töölöä! Kulje Signe Branderin jalanjäljissä Mannerheimintiellä, tutustu vastavalmistuneeseen raitiovaunuhalliin ja näe Taka-Töölön oma elokuvateatteri Bio Axa. Tarkastele vanhoja valokuvia niiden kuvauspaikoilla ja vertaa, miltä paikat näyttävät nykyään.

Kierroksen reitti kulkee kohteelta toiselle, ja jokaisesta kohteesta löydät kännykältäsi historiallisen valokuvan sekä esittelytekstin.

Voit myös valokuvata itse, miltä kuvien paikat näyttävät nykyään. Kansainvälinen Ajapaik-sovellus auttaa sinua löytämään kuvakulman, josta vanha valokuva on aikoinaan otettu. Näin syntyy ennen ja nyt -kuvapareja, jotka jäävät Ajapaikiin myös muiden tarkasteltaviksi.

NÄIN OSALLISTUT KIERROKSELLE:

1. Katso reitti ja kohteet

2. Katso ohjeet Ajapaikilla kuvaamiseen

Ajapaik-sovellus toimii vain Android-puhelimilla, mutta kierroksen kuvat löytyvät myös Ajapaikin nettisivulta, jota voit selata millä tahansa älylaitteella tai tietokoneella.

Ajapaikilla kuvatessasi osallistut kulttuuriperinnön ja Helsingin muutoksen tallentamiseen. Kuvista on hyötyä muun muassa museoille, tutkijoille tai kenelle tahansa kaupunkimme historiasta kiinnostuneelle.

3. Lähde matkaan!

Pidä huolta omasta ja muiden turvallisuudesta
liikkuessasi ulkona koronatilanteen aikana!

* Vältä ruuhka-aikoja, jolloin muita ulkoilijoita on liikkeellä paljon. Suosittelemme kierrokselle lähtemistä arkisin päiväsaikaan tai klo 19 jälkeen.
* Muista pitää turvaväliä muihin kaupungilla liikkujiin, myös valokuvatessasi. Kierroksen reitti kulkee mahdollisimman leveillä kaduilla ja aukeilla paikoilla.
* Emme suosittele reitille lähtemistä, jos se edellyttää julkisten kulkuvälineiden käyttämistä.
* Lämpimästi tervetuloa tutustumaan reittiin ja sen kuviin myös etänä, eli täältä verkkosivuiltamme löytyvien kuvien ja tekstien avulla! Katso myös täältä Ajapaik-sovelluksen avulla kuvatut ennen ja nyt -kuvaparit Taka-Töölöstä.

Helsinki Rephotography: Kierros on osa Wikimedia Suomen Helsinki Rephotography -hanketta, jossa kannustetaan kaupunkilaisia liikkumaan ja tutustumaan kaupunkiin vanhojen valokuvien avulla. Wikimedia Suomi kerää osana hanketta Ajapaik-sivustolle ja Wikimedia Commonsiin kuvia, jotka on otettu vanhojen valokuvien kuvauspaikoilta.

Lisätietoja: info@wikimedia.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *