Wikimedia-säätiön uusi johtaja Lila Tretikov esittäytyi Wikimedian koodareille hackathonissa

Viikonloppuna järjestettiin tämän vuoden Wikimedia-hackathon Zürichissä. Luvassa oli puhetta ennen kaikkea kartoista, mutta myös avoimesta datasta, projektinhallinnan työkaluista, MediaWikin kehitysympäristöstä Vagrantista ja muista hyödyllisistä työkaluista, joilla Wikimediaa kehitetään.

Wikimedia Hackathon WMCH A900 231

Lila – Yksisarvinen

Säätiön uutta toimitusjohtajaa haettiin yli vuoden verran läpikotaisella headhunttauksella. Ominaisuudet, joita uudelta tulokkaalta vaadittiin, olivat harvinaisia kuten yksisarvisella. Hänellä toivottiin olevan vahva teknisen osaamisen tausta avoimen lähdekoodin tai verkkoyhteisöympäristöstä, kokemus kasvavan Wikimedia-säätiön kokoisen organisaation johtamisesta, kykyä ymmärtää ja johtaa monimutkaista kansainvälistä monimuotoista organisaatiota ja yhteisöä, mukautuvaa luonnetta, mutta kykyä tarpeen tullen rohkeasti puolustaa avointa tietoa.

Lila Tretikov on venäläissyntyinen sanfransiscolaisen yliopiston Berkeleyn kasvatti, koneoppimisen asiantuntija, joka on opiskellut mediataidetta. Hän ei ole taustaltaan wikipedian muokkaaja. Kertomansa mukaan epäystävällinen ympäristö sai hänet jättämään osallistumisen ensimmäisellä kerralla. Hän tulee Wikimediaan SugarCRM-teknologiayrityksen teknologiajohtajan paikalta. Kirjoittamisen hetkellä Lilasta ei ole suomenkielistä artikkelia: Kuka ehtii ensin?

Hackathonin karttoja käsittelevistä sessioista ja projekteista tulee blogikirjoitus joidenkin päivien kuluessa osoitteeseen wikimaps.wikimedia.fi. Voit seurata dokumentaation kertymistä muista aiheista MediaWikin Hackathon-sivulla.

 

One thought on “Wikimedia-säätiön uusi johtaja Lila Tretikov esittäytyi Wikimedian koodareille hackathonissa

  1. Päivitysilmoitus: Kuka Wikipediaa johtaa? | Wikimedia Suomi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *