Wikipedia täydentyy Suomen kulttuuriperintökohteilla – maailman suurin valokuvauskilpailu ensi kertaa Suomessa!

Alla Museoviraston 16.6. julkaisema tiedote. Nyt kaikki vaan kamera käteen ja kuvaamaan!

Wiki Loves Monuments -valokuvauskilpailu järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa Suomessa. Maailman suurimmassa valokuvauskilpailussa osallistujat kuvaavat maansa kulttuuriperintökohteita, ja kansallisen kilpailun kymmenen parasta pääsevät mukaan kansainväliseen loppukilpailuun. Kilpailun myötä Wikipedia rikastuu uusilla valokuvilla ja artikkeleilla.

Kilpailun järjestävät Wikimedia Suomi ry ja Museovirasto, joka arkistoi valikoidun otoksen kuvia kuvakokoelmiinsa pysyvää säilytystä varten. Kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran Alankomaissa vuonna 2010, ja sen tarkoituksena on tuoda osallistujamaiden kulttuuriperintöä tunnetuksi keräämällä siitä kuvia.

Kuvat on tallennettava kilpailun nettisivujen kautta 1.-30.9.2017 välisenä aikana ja ne tulevat Wikipediaan kaikkien vapaasti hyödynnettäviksi ja muokattaviksi.

Osallistujia varten on koottu valikoima kulttuuriperintökohteita, joita kilpailussa kannustetaan erityisesti kuvaamaan. Valikoimassa ovat mukana muun muassa Suomenlinna, Punkaharju ja Suomussalmen Värikallio. Kilpailuun voi osallistua myös kuvaamalla mitä tahansa muuta kiinnostavaa kohdetta, joka löytyy Kulttuuriympäristön palveluikkunasta www.kyppi.fi tai valtakunnallisesti merkittävien kulttuuriympäristöjen palvelusta www.rky.fi.

”Museovirastolle on tärkeää olla mukana kilpailun järjestämisessä, jotta tieto Suomen upeista kulttuuriperintökohteista täydentyy ja saavuttaa ihmisiä yhä laajemmin. Wikipedia on tähän mitä oivallisin kanava”, yli-intendentti Ulla Salmela Museovirastosta.

Osallistuminen

  1. Katso kuvattavat kohteet kuvauskohteiden listasta.
  2. … tai valitse Kulttuuriympäristön palveluikkunasta / RKY-palvelusta löytyvä kohde.
  3. Kuvaa tai etsi aikaisempi otoksesi kohteesta.
  4. Tallenna kuva kilpailun nettisivujen kautta 1.-30.9.2017 välisenä aikana.


Linkit

Kilpailun sivusto
Kuvauskohteet
Wikimedia Commons
Kulttuuriympäristön palveluikkuna
Valtakunnallisesti merkittävät kulttuuriympäristöt
Vuoden 2016 voittajakuvat
Museoviraston kuvapankki

Lisätietoja
koordinaattori Tia Kangaspunta, Wikimedia Suomi ry, tia.kangaspunta@wikimedia.fi
yli-intendentti Ulla Salmela, Museovirasto, ulla.salmela@museovirasto.fi

 

Vanha Rauma
Vanha Rauma, Soile Tirilä / Museovirasto, Creative Commons BY-SA 4.0

 

Vanha Rauma Vanha Rauma, Soile Tirilä / Museovirasto, Creative Commons BY-SA 4.0
Vanha Rauma – Vanha Rauma on yksi Suomen kuudesta keskiajalla perustetusta kaupungista. Se on laajimpia säilyneitä historiallisia puukaupunkialueita Pohjoismaissa. Vanha Rauma on Unescon maailmanperintökohde.
Raahen seminaari Raahen seminaari, Soile Tirilä / Museovirasto, Creative Commons BY-SA 4.0
Raahen seminaari – Seminaaritutkinto tuli 1890 kaikkien opettajien kelpoisuusehdoksi, joten seminaarien tarve  lisääntyi. Raahen seminaari on yksi 1800-luvun lopun ja vuosisadanvaihteen opettajaseminaareista Rauman, Kajaanin ja Heinolan seminaarien ohella.
Landgericht Berlin Berliinin oikeustalo, Ansgar Koreng, Creative Commons Nimeä 4.0 (DE)
Wiki Loves Monuments 2016 -kilpailun voittajaksi valittu kuva Berliinin Littenstraße 12–17 sijaitsevan oikeustalon aulasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *