Hyvää Public Domain -päivää!

Tänään raukeavat tekijänoikeudet vuonna 1943 kuolleiden taiteilijoiden teoksilta. Näiden kuvataiteilijoiden teoskuvilla voi tästä päivästä alkaen vapaasti kuvittaa Wikipedia-artikkeleita.

Osallistumme Public Domain Dayn juhlistamiseen tekemällä Wikipediaan sivun Public Domain 2014, johon on listattu löydetyt taiteilijat sekä Suomesta että ulkomailta. Haastamme vapaaehtoiset ja muistiorganisaatiot täydentämään Wikipediaa aloittamalla ja täydentämällä artikkeleita, tekemällä niihin tietolaatikoita ja liittämällä niihin teoskuvia.

Public Domain -taiteilijoita

Suomalaisia taiteilijoita Meri GenetzRichard HallAnton Lindforss, Eemu MynttiJuho MäkeläVäinö Rikhard Rautalin, Heikki Tandefelt ja Raffaello Gambogi, suomalaisen kuvataiteilijan Elin Danielson-Gambogin puoliso, sekä muualta maailmasta Gustav VigelandCamille ClaudelKonstantinos Dimitriadis.

Arkkitehtejä Gunnar WahlroosK. A. Wrede.

Suomalaisia kirjailijoita Albert Theodor BöökVilho HaanpääMaria JotuniToimi JuutiPekka KarunkiI. E. KerkkolaPaul KlintheEino I. ParmanenAleksius RuokosalmiAbbe SandmanReino SilvantoKerstin Söderholm.

Muusikoita ja säveltäjiä meiltä ja muualta mm. Fats WallerSergei RahmaninovLeo SmitEdvard FazerAino HaverinenMatti Jurva, Paavo Kostioja, Alice TegnérRicardo Viñes.

Neuvoja ja ohjeita

Kun muistat periaatteet, loppu onkin helppoa:

  • Wikipediaan kirjoitetaan neutraalista näkökulmasta
  • Tekijänoikeuksia ei saa loukata
  • Kun mainitset lähteet, muutkin voivat tarkistaa kirjoittamasi, etkä tule kirjoittaneeksi uutta tutkimusta.

Aloita tästä: Tervetuloa Wikipediaan!
Tällainen on hyvä wikiartikkeli: Ohje:Artikkelin rakenne.
Näin lisäät lähteen: Wikipedia:Merkitse lähteet.
Näin lisäät kuvan: Ohje:Kuvien lisääminen.
Näin lisäät taiteilija-infoboksin: Malline:Taiteilija.
Tunne tekijänoikeudet ja muut käytännöt: Wikipedia:Tiedostojen käyttösäännöt.
Kuvat suositellaan tallentamaan Wikimedia Commonsiin, jolloin niiden on oltava vapaita sekä Suomen että Yhdysvaltain tekijänoikeuslainsäädännön mukaan. Tutustu aiheeseen tarkemmin: Commons:Licensing

Sophie_Taeuber-Arp_Oval_Composition_with_Abstract_Motifs_1922

Kuva: Sophie Taeuber-Arp (1889–1943): Oval Composition with Abstract Motifs. Sophie Taeuber-Arp oli sveitsiläinen kuvataiteilija, taidemaalari, kuvanveistäjä ja tanssija. Häntä pidetään yhtenä 1900-luvun tärkeimmistä geometrisen abstraktion taiteilijoista. Hänestä ei ole artikkelia suomen kielellä. Lue englanninkielinen artikkeli tai aloita artikkeli suomeksi.
Otsikon kuva: Gustav Vigelandin takorauta-aita Vigeland-puistossa Oslossa. Annie Dalbéra CC-BY 2.0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *