Raportti Vallisaaren retkestä

Teimme 14. syyskuuta opastetun valokuvausretken Vallisaareen. Saaressa kiersimme Aleksanterin kierroksen kuvaten matkalla olleita rakennuksia ja muuta ympäristöä.

Retkellä oli mukana yhteensä 11 henkilöä opas mukaanlukien. Porukka pysyi hyvin mukana koko aan vaikka sää vaihteli sateen ja auringonpaisteen välillä. Retki kesti noin kolmisen tuntia. Tämän jälkeen neljä osallistujaa, minä mukaanlukien, jatkoi vielä KuninkaansaarelleWikimedia Commonsiin ja Ajapaikkiin retkestä on tallennettu tähän mennessä noin 200 kuvaa. 

Omien tilastojeni mukaan olin saarella kuutisen tuntia, kävelin 8km  ja otin noin 300 kuvaa.

Lyhyen aikavälin päämääränä retkellä oli tarkoitus saada kuvattua saaresta vapaasti käytettäviä kuvia Wikimedia Commonssiin ja se oli myös osa meidän Wiki Loves Monuments -kilpailun ohjelmaa. Laajempi tarkoitus oli myös saada aineistoa saaresta kertoviin Wikipedia-artikkeleihin.

Saaren historia suljettuna saarena on myös kutkuttavan mielukuvitusta herättävä. Suurkiitokset opastuksesta.  Saari on myös väistämättä tulevaisuudessa suurten muutosten edessä ja ainakin itseäni kiinnostaa nähdä 5, 10 tai 20 vuoden päästä miten Vallisaari ja vieressä oleva Kuninkaansaari on avaamisen jälkeen muuttunut.

Ollaanko onnistuttu säilyttämään saaren ainutlaatuista luontoa, miten turismi väistämättä näkyy saarilla tai onko saarista tullut Suomenlinnan tapainen alue jossa koko ympäristö on muotoutunut sen ympärille, että se kestää vierailijoiden määrän.

Vesijohto- ja viemäriverkon rakentamista

Näkymä Aleksanteripatterilta

Palokalustovarasto ja traktoritalli

Vallisaaren kansakoulu

Palokalustovarasto A13

Hilmajosefiina 2019

Patteri II

Eteil 2019

Wiki Loves Monuments -kilpailu jatkuu vielä ensi maanantaihin joten kilpailuun ehtii vielä mukaan! Lisäksi vaikka kilpailun teema on Pyhä paikka, niin kaikkia luetteloissa olevia kulttuuriperintököhteita voi kuvata.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *